Vi har nu en turnering på BBO för 45or. Nedan ser Du deltagare och spelschema.

SPELSCHEMA OCH KONTAKTUPPGIFTER

Tävlingen är en partävling där alla möter alla. Det betyder att vi byter par-medspelare varje gång och det resultat som nås vid en omgång tilldelas båda spelarna i paret i den serietabell jag upprättar.

Som resultat rapporteras slutresultat efter 12 givar i IMP vilket avläses på BBOs spelsida. Vinst med 8 IMP eller mer ger 2 poäng. Vinst med mindre än 8 IMP ger 1 poäng. Vid lika ställning i serien avgör ”målskillnad”. Den IMP som uppnås för viss giv är beroende hur andra BBO spelare i världen just då har presterat. Det handlar således inte bara om att ha tur med korten utan spelet värderas efter hur andra spelare lyckats med samma giv. Lite som facitbridge.

Så – vad skall Du göra nu:

 1. Skaffa ett BBO konto NU om Du inte har ett. Det är gratis. Gå till https://www.bridgebase.com/ Klicka på ”Register” och ”Bli medlem”. Fyll i uppgifterna och MEDDELA MIG DITT ANVÄNDARNAMN SOM DU HAR SKAPAT. Skriv också upp användarnamn och lösenord så Du inte glömmer det.  Jag kommer att se till att deltagarinfo i bilagan uppdateras med användarnamn.
 2. Om Du är första namnet i Nord/Syd är Du ansvarig för att starta ett bord, bjuda in deltagarna och rapporterar slutresultat efter 12 givar till mig peter@pyrola.se
  Du startar ett bord genom att
  1. Logga in på BBO med Ditt användarnamn och lösenord
  2. Väljer ”Lättsam” och sedan ”Starta ett bord”
  3. Skriv in spelarnas användarnamn under rätt plats i ”Reservera” rutorna.
  4. När starttiden är inne klickar Du på ”Starta bord – Vänskapligt spel”
  5. Nu skall spelet vara igång och den som skall spela har gulmarkerats.
 3. Om Du inte är första namnet i Nord/Syd skall Du före start vara inloggad på BBO och trycka på lättsam. När bordsansvarig (p2 ovan) startar bordet (p 2d) får Du en inbjudan som Du skall acceptera – sedan är spelet igång.
 4. När spelet är avslutat skall IMP avläsas direkt och rapporteras till peter@pyrola.se
 5. Om det visar sig att någon har förhinder att spela schemalagd till skall ny tid, senast under samma vecka, beslutas av spelarna. Ny tid skall meddelas peter@pyrola.se.
 6. Det är lämpligt att ha en konferensuppkoppling med mobilerna när ni spelar. Det ansvarar första namnet i Nord/Syd för och informerar om innan start med mejl/SMS. Vissa av er kanske vet hur ni skapar konferenssamtal med den egna mobilens funktioner. Alternativt kan ni välja RixMöteTGratis 08-5000 5000. För att använda RixMötet gratis telefonkonferens, gör så här:

1. Ring 08-5000 5000

2. Välj en sex-siffrig personlig kod för att starta telefonkonferensen.

3. Be samtliga deltagare t.ex. med mejl att ringa in på telefonnummer 08-5000 5000, och ange den kod du valde.

KLART ATT BÖRJA KONFERENSEN!

De som startar konferenssamtalet kan ringa in tidigare under dagen och registrera ett 6-siffrigt nummer. Övriga deltagare kan sedan ringa in när den som startat numret ringer in före start.

Ber er alla att noga studera detta och vara väl förberedda med såväl det tekniska som trevligt spel.

Hälsningar

Peter